Venetia – Prima calatorie in orasul plutitor

Veneția, „Orasul Plutitor” sau „Mireasa mării”, este complet diferită de orice alt oraș pe care l-am văzut înainte. Situat într-un grup de 118 insule mici, Veneția reprezintă un labirint unic de canale și poduri.

Veneția este capitala regiunii Veneto, care combină multe atracții naturale și culturale. Dacă doriți să vă bucurați de o vacanță relaxantă, este o idee bună să stați în afara orașelor principale și să petreceți o zi sau două în Veneția.

Planificarea unei vizite plutitoare poate fi copleșitoare. Trebuie să decideți unde să stați și ce să vizitați. Am pregătit cinci sfaturi de călătorie pentru o vizită la Veneția:

1. Fii pregatit sa te ratacesti !!

Îmi pare rău, dar indiferent cât de mare este talentul de orientare, pur și simplu nu mai lucrează în Veneția. Străzile strălucitoare sunt vesele, făcând vizitatorii să meargă greșit. Dar sincer, nu este cel mai rău lucru din lume să fie pierdut în Veneția. De fapt, este foarte romantic să fii pierdut într-un oraș atât de frumos.

Hărțile nu funcționează integral, dar nu vă faceți griji; puteți găsi întotdeauna calea în cele din urmă. Calea sigură este să urmați semnele celor două atracții cele mai renumite – Ponte Rialto sau Piața St Marco.

Trebuie să vă pregătiți cu adevărat pentru mersul pe jos – deoarece există atât de multe canale, trebuie să treceți peste poduri și asta nu se poate fără a merge în sus și în jos câțiva pași.

2. Bucurati-va de o plimbare cu gondola !!
Dacă sunteți la prima vizită la Veneția, probabil veți fi fermecați de gondole. Aceste bărci negre lungi fac parte din cultura locală, doar un număr limitat de familii le pot crea și le pot folosi pentru public. Acest lucru face ca experiența să fie exclusivă și destul de costisitoare, dar la final veti realiza ca a meritat fiecare banut.

3. Insulele Murano si Burano
Poate fi surprinzător, dar unele dintre cele mai fotogenice locuri din Veneția se află pe insulele exterioare. Mai ales Murano și Burano sunt de vis pentru oricine care îi place fotografia: combinația de case și canale colorate are totul.

Este o idee bună să scăpați de agitația din Veneția și să mergeți pe o insulă pentru o zi. Asigurați-vă că pentru a obține bilet, inclusiv plimbari nelimitate, astfel încât să puteți alege orice barcă în orice moment. Biletul timp de 12 ore ar trebui să fie suficient pentru toată ziua. Puteți să-l primiți pentru 24 de dolari, dar puteți obține un bilet pentru 24 de ore sau 36 de ore, de asemenea.

Atunci cand sunteti un grup, puteti inchiria un taxi care sa va duca pe aceste insule, 400 euro pentru 4 ore, va asteapta si va sugereaza ce este de facut pe fiecare insula in parte.
Daca doriti suvenir de la fabrica de sticla Murano. pregatiti-va financiar in prealabil. Obiectele sunt adevarate opere de arta, iar modul in care sunt lucrate este complex si deosebit. O placere sa stai sa privesti ce inseamna munca la un pahar si ce tehnici sunt pentru a realiza produsul perfect.
Burano este insula care iti surprinde ochii si sufletul. Culorile vii in care sunt vopsite casele, iti bucura sufletul si iti incanta ochii, o adevarata locatie de relaxare.

4. Piazza San Marco
Piața San Marco (Piazza San Marco) este Veneția la paradă, unde toată lumea vine să vadă și să fie văzută. Este singurul „patrat” din Veneția cu titlul de „piazza” – restul sunt numiți „campo”. Viața s-a revoltat în jurul acestei piețe încă din zilele Republicii, când era o piață, precum și centrul vieții civice și religioase. Considerată una dintre cele mai frumoase piete din lume și cu siguranță atracția principală a Veneției, este înconjurată pe trei laturi de arcadele impunătoare ale clădirilor publice, iar în al patrulea rând, de revolta de cupole și arcade a Bazilicii di San Marco și de Campanile St Mark . Cozile care așteaptă să intre în bazilica, care este de departe cea mai populară atractie din Veneția, pot părea intimidante, dar le puteti ignora cu usurinta. Nu există nici o obstrucție în marea întindere a pavatei pietre din Piața San Marco, unde singurul trafic este format dim venețieni, turiști și porumbeii din ce în ce mai prezenți. Este locul ideal sa iti bei cafeaua dimineata si sa admiri frumosul din jurul tau.

5. Viata de noapte in Venetia
In timp ce Veneția are o mulțime de oferit din punct de vedere turistic, viața de noapte nu este la fel de bogată în oportunități asa cum sunt alte orase ale Italiei, în ceea ce privește poveștile cu dans și distractie până în zori. Veneția rămâne un loc de explorări culturale uriașe, cu reprezentări de teatru prezente și concerte de muzică clasică, precum și cu discuții în prezența prietenilor la una dintre cafenelele elegante care se afla pe malurile rețelei de canale.

Jocurile de noroc sunt de asemenea posibile la Veneția și, intr-adevar, există și baruri și cluburi în care publicul poate petrece o noapte obișnuită, dansând și bea și făcând totul între cele specifice unei nopți de masă în oraș. Cu toate acestea, cele mai multe dintre aceste locuri se inchid până la miezul nopții, de aceea Venetia isi pastreaza si in ziua de astazi numele literar, La Serenissima.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*