Valori record ale turismului global – cine merge in vacante?

Pe măsură ce se apropie sezonul de vacanță, ne uităm la creșterea continua a turismului și aflam unde se îndreaptă în vacanță cei 1,4 miliarde de calatori internaționali.
Turismul este în creștere. În 2018 s-au înregistrat în jur de 1,4 miliarde de sosiri turistice internaționale, potrivit Organizației Mondiale a Turismului (UNTWO), o creștere de 6% față de 2017. Aceasta nu înseamnă că 1,4 miliarde de persoane călătoresc în străinătate doar pentru vacanțe.
Dar înseamnă că turismul joacă un rol din ce în ce mai important în economia globală. În 2018, aceasta era în valoare de aproximativ 1,7 miliarde de lire sterline, sau aproximativ 2% din PIB-ul global. Chiar și UNWTO se luptă să țină pasul, cifrele actuale depășind cu mult așteptările.
Care sunt destinațiile cele mai populare?
Potrivit UNWTO, patru cincimi din turiști călătoresc în regiunea lor. Continuând o tendință pe termen lung, Europa se află în fruntea vizitelor de peste mări, primind 713 milioane de vizitatori anul trecut.

La nivel global, Franța conduce, urmată de Spania, Statele Unite, China și Italia. Regatul Unit este a șaptea țară dintre cele mai vizitate din lume.
Cu toate acestea, alte regiuni sunt în creștere. Anul trecut, călătoriile în Africa de Nord au crescut cu 10%, iar turismul în Africa sub-sahariană și în Orientul Mijlociu crește, de asemenea, pe măsură ce cererea pentru destinații neconvenționale crește.

În 2018, Uber a clasat cele mai vizitate destinații din întreaga lume pentru utilizatorii săi. Clădirea Empire State din New York a câștigat primul loc, urmată de orașul Freedom Tower și Turnul CN din Toronto. Arcul de Triumf și Turnul Eiffel din Paris au terminat primele cinci.

Palatul Buckingham, singura atracție britanică în primele 15 locuri, a ajuns a șaptea în fața Zidului Berlinului, a Vaticanului, a Disneyland-ului și a piramidelor egiptene.
Care este țara care oferă cel mai mare număr de vizitatori?
Numărul turiștilor unei țari tinde să se coreleze cu veniturile și cu populația.

Creșterea bogăției Chinei a dus la o creștere uriașă a turismului în străinătate, transformând populația chineză în cel mai mare numar de turiști din lume. În 2017, turiștii chinezi au efectuat cele mai multe călătorii în străinătate, urmate de Germania , Statele Unite și Regatul Unit
Potrivit Oficiului pentru Statistica Nationala, locuitorii din Marea Britanie fac in mod constant mai multe vizite in strainatate decat rezidentii straini fac in Marea Britanie. Destinațiile favorite sunt Spania, Franța și Italia. Trei din patru britanici rămân în UE, însă SUA a fost al patrulea loc de vizitat pentru cetățenii britanici anul trecut.
Turismul se dezvoltă rapid în Rusia, al cărui număr turistic a crescut anul trecut cu 16%. Franța și Australia sunt din ce în ce mai importanți jucători, în creștere cu 10% și respectiv cu 9%.

Voi ce destinatie alegeti?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*