Nu aruncati pielea și semințele castraveților – transformați-le într-o băutură răcoritoare de vară

Un studiu efectuat de Universitatea din Edinburgh a arătat anul trecut că mai mult de 50 de milioane de tone de culturi de fructe și legume din Europa sunt aruncate în fiecare an – echivalentul a o treime din întregul total – în mare parte datorită standardelor stabilite de supermarketuri și industria alimentară în context, acest deșeu este echivalent cu emisiile climatice de la aproape 400.000 de autovehicule.

Deci, treceți peste instinctul de a alege specimenul perfect din grămadă și, în schimb, cereți banane îndoite, morcovi răsuciți și castraveți curajoși. Am fost condiționați să ne dorim legume din punct de vedere estetic, deoarece supermarketurile nu mai au nimic altceva, dar în realitate produsele cu cel mai bun gust sunt adesea îndoite și puțin ciudate. Perfectiunea legumelor, pe de altă parte, este cultivata doar pentru aspect și adesea are un gust slab.

De exemplu, mulți bucătari decojesc un castravete, fie pentru a-l strivi sau pentru a-l dezbrăca în întregime, și sfârșesc prin a irosi pielea. Desigur, mulți castraveți sunt pulverizați cu pesticide, astfel încât acest lucru ar putea fi văzut ca fiind recomandabil, dar unul organic ar putea chiar să vă economisească bani, deoarece nu este nevoie să aruncați pielea. Pentru a testa teoria, am curățat un castravete la domiciliu și i-am scos miezul și am constatat că acestea reprezintă 30% din greutatea sa totală. Și asta este prea mult pentru a justifica aruncarea în coșul de gunoi.

Castravete cu gin – cooler
Îmi place să-mi păstrez castraveții cu pielea și interiorul in stare intactă, dar dacă preferați să răsturnați mijlocul, acele interioruri fac un cocktail răcoritor și rapid, care merită un cocktail fin.

1 portie
1 pahar cu gheata
35 ml gin
20 ml de socata
2 pahare cu castravete – piele si interior
1 felie de castravete și flori comestibile (opțional), pentru decor

Puneți gheața într-un blender cu gin, socata și castraveți, și amestecați.

Se toarnă într-un pahar și de decorati cu o bucată de castravete și câteva flori comestibile, dacă se utilizează.

Pofta Buna !!

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*