GlobalCoin – Cryptomoneda Facebook

Facebook intenționează să lanseze propria cryptomoneda la începutul anului 2020, permițând utilizatorilor să facă plăți digitale in numeroase tari.

Moneda, numită GlobalCoin, ar permite celor 2,4 miliarde de utilizatori lunari Facebook să schimbe dolari și alte valute internaționale în monedele sale digitale. Monedele ar putea fi apoi folosite pentru a cumpăra lucruri pe internet și în magazine și alte puncte de vânzare sau pentru a transfera bani fără a avea nevoie de un cont bancar.

Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul executiv al Facebook, l-a întâlnit luna trecută pe guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, pentru a discuta planurile, potrivit BBC.

Zuckerberg a discutat, de asemenea, propunerea, cunoscută sub numele de Project Libra, cu oficialii Trezoreriei Statelor Unite și se află în discuții cu firmele de transferuri de bani, inclusiv Western Union, pentru a dezvolta modalități ieftine și sigure de a trimite și primi bani. Un raport de anul trecut a declarat că Facebook lucrează la o cryptomoneda care ar permite utilizatorilor să transfere bani folosind WhatsApp, aplicația sa criptată pentru mesaje mobile.

„Plățile reprezintă unul dintre domeniile în care avem o oportunitate de a face acest lucru mult mai ușor”, a declarat Zuckerberg la conferința dezvoltatorului companiei luna trecută. „Cred că ar trebui să fie la fel de ușor să trimiteți bani cuiva, ca si cum trimiteți o fotografie”.

Pentru a încerca să stabilizeze moneda digitală, compania încearcă să își fixeze valoarea într-un coș de valute stabilite, inclusiv dolarul american, euro și yenul japonez.

Cu toate acestea, experții consideră că problemele de reglementare și rezultatele slabe ale Facebook privind confidențialitatea și protecția datelor se vor dovedi a fi cele mai mari obstacole în calea succesului monedei.

„Facebook nu este reglementat în același mod ca și băncile, iar industria cryptomonedelor este, prin definiție, aproape nereglementată”, a declarat Rebecca Harding, director executiv al firmei de analiză a datelor din domeniul bancar Coriolis Technologies.

„În Marea Britanie, de exemplu, nu există legi formale care guvernează această piață, deoarece cryptomonedele nu sunt mijloc legal de plată. Facebook a avut, de asemenea, probleme cu protejarea datelor utilizatorilor în ultimii câțiva ani și acest lucru ar putea fi o problemă pentru aceasta deoarece trebuie să ofere utilizatorilor garanții că informațiile lor financiare sunt sigure „.

În urma unei anchete Observer de anul trecut, s-a constatat că datele a până la 87 de milioane de utilizatori Facebook au fost folosite necorespunzător de către Cambridge Analytica pentru a viza anunțuri pentru Donald Trump în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA.

La începutul acestei luni, comisia americană a Senatului american privind sectorul bancar a scris o scrisoare deschisă către Zuckerberg cu privire la modul în care va funcționa moneda, la protecția consumatorilor și la modul în care ar fi garantate datele.

De asemenea, a apărut că Zuckerberg a purtat discuții cu gemenii miliardari Winklevoss, Cameron și Tyler, a căror luptă legală amară asupra originilor Facebook a fost înregistrată în filmul The Social Network. Gemenii, care s-au dus la Harvard cu Zuckerberg și l-au dat în judecată pentru că au furat ideea lor pentru o rețea socială, au fondat exchanger-ul de cryptomonede, Gemini, în 2014.

În lumea extrem de nereglementată a cryptomonedelor, Gemini este remarcabilă ca fiind una dintre primele două companii care au câștigat aprobarea de reglementare pentru a lansa o monedă digitală pe dolarul american, dolarul Gemini.

A apărut luna trecută că Facebook caută fonduri în valoare de 1 miliard de lire (790 milioane) pentru a susține proiectul și a purtat discuții cu giganți de plăți, inclusiv Visa și Mastercard.

Facebook a fost așteptat de mult timp să facă o mutare a serviciilor financiare, după ce a angajat fostul președinte PayPal, David Marcus, pentru a-și rula aplicația de mesagerie în 2014. Marcus, un membru al consiliului de bursă al Coinbase, lansează inițiativele de blocare Facebook, tehnologia pe care rulează cryptomonedele.

În luna februarie, JP Morgan a devenit prima bancă americană majoră care a creat propria cryptomoneda, JPM Coin, ca o modalitate pentru clienții săi de a plăti plățile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*