Dubai – Orasul viitorului

Dubai a fost mult timp cunoscut pentru invențiile sale futuriste, iar planurile orașului de a deveni orașul lider mondial inteligent și durabil se extind din ce in ce mai mult. Pe langa planurile Dubai Smart City și Planul Dubai 2021, obiectivul emiratului este de a deveni cel mai bine conectat în ceea ce privește telecomunicațiile, turismul, utilitățile, educația, imobilul, siguranța publică, asistența medicală și transportul.
Autoritățile pentru drumuri și transport au lucrat la schimbarea viitorului transportului. Se preconizează că transportul fără sofer va fi un mijloc de transport utilizat în mod obișnuit până în 2020 și acest lucru ar putea deschide singur calea pentru alte proiecte – inclusiv stațiile inteligente de parcare și de încărcare pentru vehiculele electrice.
Emiratul lansează de asemenea Hyperloop, un tren care poate călători cu până la 1225 km / h, ceea ce va schimba semnificativ timpul de călătorie între Dubai și Abu Dhabi – de la 90 de minute până la mai puțin de 12. Viteza rapidă este rezultatul unei levitații magnetice care elimină frecarea dintre tren și șinele acestuia.

Succesul Dubaiului în această privință poate fi atribuit importanței acordate locuitorilor și fericirii lor. Un studiu efectuat în 2016 a constatat că 83% dintre locuitorii din Dubai erau fericiți să locuiască acolo. Agenda pentru fericirea din Dubai vizează majorarea acestei cifre la 95% până în 2021.

Cu toate acestea, orașele inteligente aduc, de asemenea, preocupări privind datele și confidențialitatea, ceea ce înseamnă că măsurile de securitate trebuie, de asemenea, să fie actualizate pentru a ține pasul cu această inovație. Frederic Paquay, consultant senior al sectorul public și al guvernului, Frost & Sullivan, a declarat că Dubaiul trebuie să facă față anumitor provocări cu care se confruntă – în special în domeniul reglementărilor, al infrastructurii și al inovării tehnologice.

Dubaiul își propune să pună în aplicare ceea ce alte orașe vor pune în aplicare în 10 ani și, judecând după progresele curente ale orașului, aceste proiecte extravagante nu vor înceta prea curând.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*