Cum sa scapi de punctele negre

Nu incercati sa scapati de ele folosind stoarcerea cu mainile. Cea mai buna solutie este spalarea cu peroxid (PEROXÍD, peroxizi, s. m. Derivat al apei oxigenate, rezultat prin înlocuirea hidrogenului acesteia cu metale sau cu radicali organici. – Din fr. peroxyde), apoi aplicarea unei creme de acid retinoic.
Punctele negre sunt unul dintre cele șase tipuri principale de pete cauzate de acnee. (Altele includ pete pline de puroi numite puncte albe, comedoane închise și mici umflături roșii numite papule.) Dermatologii, nu sunt mari fani ai oamenilor care încearcă să elimine punctele negre cu ajutorul mâinilor sau extractorilor cumpărați din cauza riscului de cicatrici. De asemenea, punctele negre se formează adesea în grupuri: dacă încerci să scapi de ele cu extractorul, vei fi acolo toată ziua.

Preferabil este un tratament medical. Cel mai bun este o combinație de spălare a pielii în timpul sau după un duș cu o spălare cu peroxid, apoi aplicarea unei creme de acid retinoic asupra punctelor negre, deoarece acidul retinoic este foarte bun la uscarea glandelor de grăsime. Ambele pot fi cumpărate din farmacie sau obținute cu prescripție medicală. De asemenea, puteți aplica spălările cu un exfoliator pentru a îndepărta resturile de la pori sau puteți utiliza o mașină de microdermabraziune pentru a exfolia mult mai adânc si pentru a scăpa de cicatrici mici de acnee. În cazul în care acestea nu funcționează, trebuie să vizitați un dermatolog pentru a fi pus pe medicamentatie pe cale orală, care este mult mai intensă.

Există dovezi mixte privind dietele care împiedică formarea punctelor negre. Puteți observa o corelație între indivizi, dar nu există studii care să arate că anumite diete împiedică punctele negre pentru toți oamenii. Același lucru este valabil și pentru hidratanți – nu există dovezi că produsele de hidratare creează mai multe pete. În general, este recomandat ca oamenii să se hidrateze o dată pe zi.

Dacă nu reușiți cu aceste tratamente sau dacă nu aveti incredere in ele, trebuie să va programati la un dermatolog; acolo se pot folosi și alte intervenții.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*